Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Οι αντιστασιακοί ψηφίζουν ΚΚΕ

Ριζοσπάστης, Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007 Σελίδα 12

ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Οι αντιστασιακοί ψηφίζουν ΚΚΕ

Από το 1964, χρονολογία ίδρυσής της, αλλά, κυρίως, από τη μεταπολίτευση του 1974 και μετά, με πρόεδρό της τον αείμνηστο καταξιωμένο πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ της Αθήνας, Σπύρο Κωτσάκη, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) αγωνίζεται για την υπεράσπιση των «ιερών και οσίων» της Εθνικής Αντίστασης, τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορίας του ΕΑΜικού έπους.

Μαζί μ' όλες τις άλλες ΕΑΜικές αντιστασιακές οργανώσεις, που ίδρυσαν, στη συνέχεια, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), με πρωτοστάτη και πρώτο πρόεδρό της τον επίσης αείμνηστο Νίκο Τερζόγλου, δίνουν όλα αυτά τα χρόνια το δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα τους, για την υπεράσπιση των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και την ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών, με συμπαραστάτη πάντα και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


Ολα αυτά τα χρόνια, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης γνώρισαν, απ' όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις και τον κρατικό μηχανισμό, όχι μόνο την απαξίωση και την αχαριστία για τις υπηρεσίες και τις θυσίες που πρόσφεραν στο βωμό της λευτεριάς και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, αλλά και το χλευασμό, την κατασυκοφάντηση και τον κατατρεγμό. Είναι χαρακτηριστικό της απέχθειας που νιώθουν οι κυβερνώντες απέναντι στους πραγματικούς εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας (8 χρόνια ο Κ. Σημίτης και 4 ο Κ. Καραμανλής) δε βρήκαν χρόνο ...ούτε να δεχτούν καν σε ακρόαση την Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ και της ΠΟΑΟ, προκειμένου να τους υποβάλουν τα αιτήματά τους, για τη λύση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που τους απασχολούν.

Τη λύση των προβλημάτων αυτών, οι κυβερνώντες, συνειδητά και εσκεμμένα, την έχουν αναθέσει στον πανδαμάτορα χρόνο, αφού οι πιο πολλοί αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν ήδη φύγει από τη ζωή πικραμένοι και αδικαίωτοι. Κάποιοι πρώην συναγωνιστές μας, συμπολεμιστές μας, μάλιστα, στον ΕΛΑΣ αλλά και στο ΔΣΕ, βολεμένοι τώρα στη «στοργική αγκαλιά» του κατεστημένου, μας κατηγορούν ότι «χρωματίζουμε» κόκκινη την Εθνική Αντίσταση, ενώ αυτοί τη θέλουν «αχρωμάτιστη». Παραπονούνται γιατί δεν πάμε μαζί τους, να γιορτάζoυμε «ενωτικά» τις μεγάλες επετείους της Εθνικής Αντίστασης (Γοργοπόταμο, Κορυσχάδες).

Γι' αυτό, και στη μάχη των εκλογών της 16ης Σεπτέμβρη 2007 που δίνει το ΚΚΕ αυτές τις μέρες απέναντι στις δύο «δυνάμεις του κακού», τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις εφεδρείες και τα αναχώματα της άρχουσας τάξης, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ., οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ και γενικότερα της Ομοσπονδίας των Αντιστασιακών Οργανώσεων, είναι ολόψυχα στο πλευρό του. Αψηφώντας αρρώστιες και γεράματα, οι αγωνιστές θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, σωματικές και πνευματικές, για να πείσουν όλους τους διστακτικούς και απληροφόρητους Ελληνες ψηφοφόρους ότι δικό τους κόμμα δεν είναι αυτό των Λάτσηδων και των Βαρδινογιάννηδων, των μεγαλοκαρχαριών του βιομηχανικού, εφοπλιστικού, τραπεζικού κλπ. κεφαλαίου, αλλά το ΚΚΕ. Το κόμμα της φτωχολογιάς, του εργάτη, του μικρομεσαίου αγρότη, του μικροεπαγγελματία, του άνεργου, του μικροσυνταξιούχου, της νεολαίας της πατρίδας μας.


Ψήφο, λοιπόν, κόκκινη και «δαγκωτή» στο ΚΚΕ!

Ας μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία να τιμωρήσει ο ελληνικός λαός «τους κλέφτες και τους αγύρτες» της εξουσίας, και να ανοίξει το δικό του δρόμο, για μια πραγματική δημοκρατία, για τη λαϊκή εξουσία και το σοσιαλισμό.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ
Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: